Valikko Sulje

SHINDO JA SHIKI

 

Shindo on hoito- ja rentoutumismenetelmä, jonka juuret pohjaavat japanilaiseen hoitoperinteeseen. Sensei Kazuko Kuratomi on kehittänyt menetelmän nykyaikaiseksi ja käytännölliseksi, joka soveltuu hyvin myös länsimaiseen terveydenhoitoon. Shindossa yhdistyvät länsimainen hoitoalan tietämys ja itämainen, kehon ja mielen tasapainon tavoitteleminen kokonaisvaltaiseksi ja yksinkertaiseksi menetelmäksi.
Shindon perusharjoituksia ja hoitomuotoja ovat rentoutusharjoitukset, meridiaanivenytykset, varvashoito ja
Free Fall- hartiahoito yhdistettynä keskittymiseen.
Shindo- hoidossa hoitaja käyttää omaa kehoaan; monipuolisesti sormien, kämmenien, kyynärpään, polvien tai jalkapohjien painalluksin käydään läpi hoidettavan energiakanvia. Hoidon vaikutukset tuntuvat kokonaisvaltaisesti eheyttäen, vahvistaen ja lisäten tasapainoa ja rentoutta.

 

SHIKI

 

Shiki -method on japanilaisen Tadao Kawaharan neljään eri kehotyyppiin perustuva kehotyöskentelymenetelmä. Menetelmään sisältyy venytyksiä, hengitysharjoituksia, lihaskuntoliikkeitä ja rentotutumista. Menetelmässä testataan kehotyyppi, jolloin oman kehotyypin mukaiset harjoitukset vahvistavat ja rentouttavat kehoa. Shiki-menetelmän harjoituksilla on tarkoituksena että löydämme keskiakselimme ja oivallamme miten harjoituksia tekemällä voimme paremmin ja säästämme kehoamme turhilta rasituksilta esim. työtä tehdessämme. Kehotyypin mukaisilla harjoituksilla voimme löytää luonnollisimman tavan liikkua ja käyttää kehoa.